Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Új jelszó kérése

ÉRDEKES TÉNYEK

2015.10.22 13:26
Mi a parfüm?

Mi a parfüm?

A parfüm alkoholban oldott, különböző illatú gyorsan illó anyagok elegye, amely az illatát szobahőmérsékleten át tudja adni a levegőnek. Általában valamennyi illatot hajlamosak vagyunk parfümnek nevezni,  a szakemberek azonban a higítás mértéke szerint megkülönböztetik azkat. A parfüm az a kivonat, amely az oldószerben a legnagyobb arányban tartalmazza az illateszenciát.

Az emberi szaglás

Hiába kerül pl. kölnivíz az orrunkba, annak jellegzetes illatát nem fogjuk érezni. A szagló érzékszervre kizárólag gáznemű anyagok vannak hatással. A szaglás aktív érzékelés, csak akkor érzünk szagokat, ha lélegzünk, vagy szimatolunk. Ha visszatartjuk a lélegzetünket, akkor – bár az illatot „hordozó” levegő bekerül az orrunkba, mégsem érezzük azt.

2015.10.26 15:11
Illatpiramis

A parfümök jellegét nem kizárólag az összetevők határozzák meg, úgy is mondhatnánk, hogy van még egy dimenziójuk, ami az idő. Az illatkompozíciók is élnek: van gyermek- vagy ifjúkoruk, van felnőtt vagy érett koruk és van öregkoruk. Egy parfüm csak akkor lehet sikeres, ha életének mindhárom szakaszában kellemes illatot áraszt.

Webáruház készítés