Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Új jelszó kérése

IZGALMAS ILLAT MÁRKÁK

Gucci ikonok

A Gucci a legismertebb és legkeresettebb luxus divatmárkák egyike a világon. A márka és a cég története legalább olyan fordulatos, mint egy regény, sőt krimibe illő időszakai is vannak.

Guccio Gucci 1881-ben született az olaszországi Florence-ben egy kézműves mester fiaként. Egészen fiatalon ő is nyeregkészítéssel foglalkozott, majd 18 évesen úgy döntött, hogy Párizsban próbál szerencsét. A sors azonban végül Londonba vetette, ahol a Savoy hotelben kapott állást. A gazdagok csomagjait cipelve értette meg a minőség és a divat lényegét, amely egyeseknek minden pénzt megér.

Hugo Ferdinand Boss

Hugo Ferdinand Boss 1885 július 8-án született Heinrich és Luise Boss ötödik gyermekeként, Metzingen városában. A szülőknek aprócska textil és fehérnemű boltja volt. Mivel testvérei közül csak egyik nővére élte meg a felnőttkort, Hugo lett a családi bolt örököse. Mielőtt besorozták katonának az I. Világháborút megelőzően, kereskedő gyakornokként dolgozott.

Wolfgang és Margaretha Ley
Forrás: Escada E-Store

Minden egy ír telivérrel kezdődött, akinek a neve történetesen Escada volt. Wolfgang és Margaretha Ley Portugáliában járva részt vettek egy lóversenyen, Escada –ra fogadtak és nyertek. A források nem említik, hogy mennyit és vajon a nyereményből futotta-e a cég megalapítására. Mindenesetre 1976-ban megalapították divatcégüket és a márkát, amelyet 1978-ban mutattak be, a szerencsehozó paripáról nevezték el. Így indult útjára az Escada divatház, hogy rövid idő alatt meghódítsa a modern gondolkodású, saját teljesítményük által egyéniséggé formálódott hölgyeket, akik az öltözködésükben is hasonlóképpen önkifejezésre törekedtek, mint munkájukban.

Domenico Dolce és Stefano Gabbana

A két tervező - Domenico Dolce és Stefano Gabbana – mindig pontosan tudta, hogyan hangsúlyozza egyedi stílusának olaszos karakterét, hogyan tolmácsolja azt világszerte, és hogyan hódítsa meg vele a fiatalokat. Összehasonlítva például a Gucci márkával a Dolce & Gabbana fiatal márka, 1985-ben alakult meg a cég. A márka ugyanennek az évnek az októberben debütált a Milánói Divat Gálán, ahová mint fiatal tehetségeket hívták meg őket.

Webáruház készítés